Home   Shetla's Boisterous Breeze viser sin flotte profil
 
NYHEDER
SHETLA-TØSERNE
   BREEZY
   CHAYA
   ETZI
   RINA
   SMARTY
 PENSIONISTER:
   RONJA
   REA
 AFDØDE:
   TOSCA
   TILDA
   LUNA
OM SHETLA
ARTIKLER
IN ENGLISH
Webmaster@shetla
Medlem af Dansk Shetland Sheepdog Klub
Medlem af Dansk Kennel Klub
Medlem af FCI gennem DKK
Chaya 4 år

  Shetla's Cha-Cha Chaya

Tricolour tæve
Født 01.03.04

Stamtavle
Chaya 4 år

Chaya er anden generation af eget opdræt ( Breezys datter). Hun er sød, kvik og energisk. Jeg synes hun er pragtfuld at træne med, og måske endnu vigtigere, hun er en fornøjelse at leve sammen med.

Chaya har også arvet sin mors interesse for fårene. Det viste sig faktisk meget tidligt. Som hvalp lå hun gerne og holdt øje med fårene gennem hegnet. Og så var der lige den dag, hvor jeg glemte at lukke mellem fårefolden og hundegården, da jeg tog afsted på arbejde. Manner, Breezy og Chaya har haft det skægt, mens jeg var væk. Nu hvor jeg er flyttet på landet, kan hundene nemlig frit gå ind og ud, mens jeg er på arbejde. Det er unægtelig noget sjovere end at være lukket inde en hel arbejdsdag.

I stuen har Chaya valgt sig en sjov yndlingsplads - nemlig i gyngestolen! Det morer husets gæster sig ofte over.

Chaya er fortsat linjeavl på USACH CANCH DKCH Rosewood's U.S. Marshall.  
Lad mig dog samtidig straks oplyse, at hendes indavlskoefficient kun er 2,73% ved beregning på fem generationer. Den svenske sheltieklub har indført en målsætning for avlsstrategi gående på at opnå en indavlskoefficient under 2,5% (fem generationer) i løbet af de næste 10 år. Dette er af hensyn til genetisk variation.

Udstillingsdebut

Chaya blev udstillet for første gang til Sheltiedagen 31.07.2004 i babyklasse tæver. Hun var fantastisk og viste sig som et rent naturtalent. Også her slægter hun sin mor på! Chaya blev 2. bedste babytæve, og dommeren, Tuula Tammelin, var så venlig at gøre opmærksom på, at det var meget tæt løb mellem nr 1 og 2.

Kritikkens ordlyd:
5 mdr. herlig babytæve. Særdeles velproportioneret og velgående. Korrekte detaljer i hovedet. Må ikke blive tungere i skallen. Bærer hovedet stolt. Velvinklet og velstillede lemmer. Særdeles velkroppet. Stram ryg. Lavt ansat, lang hale. Dejlig babypels. Viser sig uafbrudt. Prima samarbejde.

Breezy & Chaya    Chaya 4½ måned

Flere hvalpe-fotos af Chaya

Flere udstillingskritikker

Foto-montage i anledning af hendes fødselsdag 2008:

(Musik: Armstrong's Beautiful World)

Checket for arvelige øjensygdomme:
23.04.04, Mogens Aalund: Chaya fri for CEA (ingen tegn på arvelige øjensygdomme).