Home   Shetla's Boisterous Breeze viser sin flotte profil
 
NYHEDER
SHETLA-TØSERNE
   BREEZY
   CHAYA
   ETZI
   RINA
   SMARTY
 PENSIONISTER:
   RONJA
   REA
 AFDØDE:
   TOSCA
   TILDA
   LUNA
OM SHETLA
ARTIKLER
IN ENGLISH
Webmaster@shetla
Medlem af Dansk Shetland Sheepdog Klub
Medlem af Dansk Kennel Klub
Medlem af FCI gennem DKK
Shetla's Etzi at Equinox

Shetla's Etzi at Equinox

Tricolour tæve
Født 21.03.2005

Stamtavle

Etzi er fra Breezys andet kuld. Hun har fem søskende. 

Etzi er sådan en særligt udvalgt hund ligesom sin mor Breezy. Der var bare noget, der sagde, at hun skulle være min. Det var næsten lige fra hun blev født. Jeg kan ikke rigtig huske præcis hvornår, men der var bare en helt særlig "connection" fra hun var helt lille. Nr 3 hed hun dengang :-)

Hendes navn kræver nok lidt forklaring. "At Equinox" skyldes kuldets fødselstidspunkt: forårsjævndøgnet. "Etzi" er inspireret af det græske ord "sådan" (etsi). Det synes jeg passer godt, fordi jeg er så vild med hende. Hun er bare lige "sådan" som jeg kunne ønske. Nå ja, hun er 39 cm, så nogen udstillingsstjerne bliver hun ikke; men pyt!

Etzi ER bare dejlig! Selv om jeg beholdt to fra dette kuld, og jeg har haft for travlt med mit arbejde, så er jeg så fantastisk heldig, at samarbejdet ikke er noget problem. Man anbefaler normalt at have god tid til at være sammen med sin havlp det første år. At tiden kommer igen med renter i form af en dejlig hund resten af dens liv. Noget opdragelse har jeg nok fået forærende fordi jeg har en flok; men det kunne også samtidig have resulteret i, at Etzi ikke så mig som en sjov makker. Men heldigvis vil hun meget meget gerne lave noget sammen med mig. Hun er en stor fornøjelse at træne med.

I det hele taget er jeg overordentlig godt tilfreds med temperamenterne på alle seks hvalpe i dette kuld. Det var vist en god kombination, jeg fik lavet der.

 


Checket for arvelige øjensygdomme:
10.05.2005, Mogens Aalund: Etzi distichiasis (ellers fri for arvelige øjensygdomme)