Home   Shetla's Boisterous Breeze viser sin flotte profil
 
NYHEDER
SHETLA-TØSERNE
   BREEZY
   CHAYA
   ETZI
   RINA
   SMARTY
 PENSIONISTER:
   RONJA
   REA
 AFDØDE:
   TOSCA
   TILDA
   LUNA
OM SHETLA
ARTIKLER
IN ENGLISH
Webmaster@shetla
Medlem af Dansk Shetland Sheepdog Klub
Medlem af Dansk Kennel Klub
Medlem af FCI gennem DKK

SP1

Lovely Luna von den Rethörnchen

Luna 2 år
Zobel tæve
Født 20.05.00

Stamtavle
Luna 4 år

Luna er opdrættet af Karin Pfaff, Tyskland. Jeg vil altid være Karin taknemlig for hendes tillid og venskab. Luna er en pragtfuld hund.

Luna og jeg har en lidt speciel fortid. I 1999 blev Karin og jeg venner gennem vores fælles interesse for agility og sheltieopdræt. Mangen en time har vi tilbragt med at snakke sheltier. Da jeg først mødte Karin, havde hun to sheltier: en mor og datter, Bubbles og Josie. Begge var dygtige og ivrige agilityhunde. Min veninde Tina (Chester) Jørgensen overvejede at anskaffe sig endnu en sheltie, så jeg foreslog hende at spørge Karin, om hun ville gentage samme kombination, som havde produceret Josie. Det gjorde Karin, og da tiden oprandt, rejste Tina og jeg til Tyskland for at vælge Tinas hvalp i kuldet. Jeg foretog en hvalpetest på kuldets tre tæver. Min favorit var Luna. Hende ville jeg vælge, sagde jeg til Tina. Heldigvis havde Tina forelsket sig i en af de andre tæver, for Karin ønskede selv at beholde Luna. Alle var glade.

Luna som hvalp 

Februar 2002 fik jeg så en trist mail fra Karin. Hun så sig nødsaget til at skaffe nye hjem til sine sheltier pga personlige omstændigheder. Hun spurgte, om jeg havde nogle forslag til et godt hjem til Luna. Helst et aktivt hjem. Det tyggede jeg jo lidt på... Næste dag skrev jeg tilbage, at hvis det var i orden med Karin, så kunne Luna blive min. Jeg havde ellers forestillet mig, at min næste sheltie skulle være en datter af Breezy, men skæbnen ville altså noget andet: Luna!!

Jeg vidste, at Luna havde levet de to første år af sit liv i omgivelser meget lig dem, hun ville opleve hos mig, så et skifte burde ikke volde de store problemer for hverken hende eller mig. Luna har til fulde levet op til de gode egenskaber, jeg noterede mig, dengang jeg hvalpetestede kuldet. Jeg er meget imponeret over hendes adfærd. Hun er så ligevægtig og velovervejet. Konfronteret med en ukendt og dermed potentielt farlig situation, vurderer hun roligt det hele, før hun foretager sig noget. Hun farer ikke hovedkulds afsted eller går i panik. Hun har gode overlevelsesevner. At gå eller løbe frejdigt frem i en ukendt situation kan være livsfarligt, og det kan en overdreven angstreaktion, hvor man flygter over hals og hoved, også.

Jeg vidste på forhånd, at Luna elsker agility. Og det har da også vist sig at være rigtig skægt at træne med hende. Hun arbejder med en formiddabel koncentration og ægte glæde. Så snart agility er på dagens program, når grinet helt fra øre til øre.

Luna's mor og ældre søster
I forgrunden: Luna's mor, Bubbles
I baggrunden: Luna's ældre søster, Josie

 

Efter Chaya blev født, genopstod gnidningerne mellem Breezy og Luna. Jeg så mig nødsaget til at finde et nyt hjem til Luna for hendes egen skyld. Jeg tilbød først at Karin kunne tage hende tilbage; men hendes situation var stadig sådan at hun ikke kunne have hende. Luna flyttede derfor op til min mor og blev pot og pande med Rea. Det var hårdt for mig, men godt for alle andre.

Desværre endte historien ikke lykkeligt. En dag stak Luna afsted ud af indkørslen med færten af noget og blev ramt af en bil ude på vejen. Min mor var knust. Og jeg vrælede igen-igen. Luna var en charmerende lille hund med en stor personlighed.

Det ekstra uhyggelige er, at hendes mor døde på samme vis også kun 4 år gammel, da Luna og hendes kuldsøskende var 4 uger gamle.