Home   Shetla's Boisterous Breeze viser sin flotte profil
 
NYHEDER
SHETLA-TØSERNE
   BREEZY
   CHAYA
   ETZI
   RINA
   SMARTY
 PENSIONISTER:
   RONJA
   REA
 AFDØDE:
   TOSCA
   TILDA
   LUNA
OM SHETLA
ARTIKLER
IN ENGLISH
Webmaster@shetla
Medlem af Dansk Shetland Sheepdog Klub
Medlem af Dansk Kennel Klub
Medlem af FCI gennem DKK

LP1 LP2 BRGPR DKAGCH

Zarvo's Reason to Rejoice

Ronja 8 år gammel
Tricolour tæve
Født 01.06.93

Stamtavle
Ronja 3 år gammel

Ronja er opdrættet af Bianca Rosenkilde, Zarvo Shelties. Hendes kvaliteter fremgår tydeligt af disse to billeder: til venstre er hun 8 år, til højre 3 år. Hendes stamtavle er en spændende kombination af amerikanske, anglo-svenske og anglo-danske linjer.

Ronja holder sig godt, både fysisk og mentalt. Kun et par uger før sin 8 års fødselsdag vandt hun for tredje gang agility klasse 3 og blev dermed dansk agilitychampion.

Ronja er en pragtfuld hund at arbejde med. Hun er altid parat og lærer hurtigt. Jeg tror, at Ronja er den i min flok, der kan flest småtricks. Hun elsker at hjælpe mig med at tømme postkassen. Det er hendes job at aflevere post videre til husstandens øvrige medlemmer. Hun kender vores navne. Hun kender også navnene på de andre hunde. Jeg kan spørge hende: "Hvor er Rea?" Så viser Ronja mig, hvor Rea er ved at gå hen til hende.

Ronja er utrolig sikker på benene og holder af at klatre i træer. Hun er aldrig bange for fysiske udfordringer. Min mor kalder hende rumligt begavet, fordi hun er så god til at bedømme sine omgivelser.

En anden lille pudsighed er hendes megen snak. Hun har sådan en speciel lyd, der nærmest kan beskrives som en blanding af tuden og knurren. Og det er vel at mærke en lyd, hun bruger, når hun er glad. Det kan være, når hun hilser på en ven - hund eller menneske. Især gør hun det som ivrigt svar på ros og bestemte kommandoer, f.eks. "Skal vi lave noget?", "Giv X kys" og lign.

Ronja er mor til et kuld efter Zarvo's American Wind on the Road: to tricolour tæver og en tricolour han.
Breezy er blevet hos mig.

Ronja og Breezy leger
Ronja & datter Breezy leger

 

I juni 2004 fyldte Ronja 11. Hun er stadig frisk og glad. Det eneste spor af begyndende alderdom er en let nedsat hørelse. Hun elsker at trave derudaf på diget og at lave lydighedsøvelser. Jeg tror pladsgang er hendes favoritøvelse. Hun er så dygtig til at holde en helt parallel plads også i skarpe sving venstre om - og hun VED det! Hun stråler af stolthed. 
Et andet stort hit er stillingsskift, hvor hun nogle gange "sidder fast" i bakgearet og drøner flere skridt baglæns inden hun indtager en position. Åh ja, indlæringsmetoder kan sætte deres spor, men det er kun skægt.

Første juni 2008 fyldte Ronja 15. Hun sover klart meget mere end før i tiden, men hun har ingen problemer med at følge med selv på vores længere gåture på omkring 8 km. Der er i det hele taget intet at mærke på hendes bevægeapparat. Hun går f.eks. også stadig selv op og ned ad trapperne til første sal. Hun løber også stadig gerne lidt agility på lave spring. Faktisk opfordrer hun jævnligt til at træne/lege. Jeg er så glad og taknemlig for alle vores år sammen, og især for at Ronja fortsat har det så godt.

 


Checket for arvelige øjensygdomme:
03.09.96, Ib Engelhard: Ronja fri for CEA og PRA (voksen).
13.06.01, Mogens Aalund: Ronja fri for CEA og PRA (voksen).