Home   Shetla's Boisterous Breeze viser sin flotte profil
 
NYHEDER
SHETLA-TØSERNE
   BREEZY
   CHAYA
   ETZI
   RINA
   SMARTY
 PENSIONISTER:
   RONJA
   REA
 AFDØDE:
   TOSCA
   TILDA
   LUNA
OM SHETLA
ARTIKLER
IN ENGLISH
Webmaster@shetla
Medlem af Dansk Shetland Sheepdog Klub
Medlem af Dansk Kennel Klub
Medlem af FCI gennem DKK

Bach's Rescue Remedy

Naturmedicin til at afhjælpe stress, angst og chok

 
Tekst af Nanna Holt Kjær (februar 2000)

Jeg har i omkring et år brugt Bach's Rescue Remedy og har korresponderet med andre brugere i Skandinavien og i USA. Jeg har haft stor glæde af dette middel og vil derfor gerne dele min erfaring med andre.

Min interesse startede pga min ene hunds rædsel for fyrværkeri. Problemet var og er, at fyrværkeri ikke længere kun er forbeholdt Nytårsaften. Der skydes rask væk af til fester og sammenkomster året rundt og nærmest hver aften i december. De fleste beroligende midler er nogle timer om at opnå effekt, hvilket er et stort problem, når man kan opleve fyrværkeri i tide og utide. Og man kan jo ikke "dope" sin hund med stesolid i hele december-måned.

Så hørte jeg om Bach's Rescue Remedy, en blomstermedicin. Dette middel gives umiddelbart efter en evt. forskrækkelse og virker meget hurtigt. Fra at have en skælvende hund, der gemmer sig under sengen, har jeg nu fået en hund, der ligger stille og lytter til tordenen, skuddene, fyrværkeriet osv. Hun er stadig ikke upåvirket og ligeglad som de andre, der ligger på ryggen i sofaen med stængerne i vejret. Men hun er ikke længere et rystende vrag - og så endda uden "dopende" midler (stesolid og lign.), der belaster kroppen.

DOSIS: 3-4 dråber dryppet direkte i munden på hunden. Er den ønskede virkning ikke indtrådt efter 10 minutter, gentages dosis.

Bach's Rescue Remedy virker ikke søvndyssende eller sløvende.

Bach's Rescue Remedy er en kombination af fem blomstermediciner: Soløje, Balsamin, Kirsebærblomme, Klematis og Fuglemælk.

Dr. Edward Bach er manden bag opdagelsen af blomstermedicin. Remedierne fremstilles af blomster fra vilde ugiftige planter og træer, og ingen af dem er skadelige eller vanedannende. De bruges ikke direkte for fysiske lidelser men for menneskets bekymring, frygt, håbløshed, irritabilitet osv., fordi disse sindstilstande kan hindre helbredelse og medvirke sygdom. (Kilde: Orientering om Bach's Blomsterremedier)

Jeg har købt midlet i en lille flaske med pipette for 100 kr. i en helsekostforretning. Én flaske rækker langt, da man skal bruge meget lidt ad gangen.

Jeg kan selvfølgelig ikke garantere, at det virker på alle hunde, men mange har meldt om gode erfaringer med dette middel.

Jeg ville nu bruge Bach's Rescue Remedy i enhver situation, hvor min hund har oplevet noget ubehageligt eller skræmmende. Det kunne f.eks. være angst/stress over at køre i bil eller efter et møde med en vild eller aggressiv hund - især hvis den ligefrem havde gået til angreb.

Det er mit indtryk, at hunden hurtigere bliver sig selv igen, og at den ikke på samme måde husker en negativ episode (f.eks. næste gang den møder en fremmed hund).


Se mere om Bach's blomsterremedier på www.bachcentre.com