Home   Shetla's Boisterous Breeze viser sin flotte profil
 
NYHEDER
SHETLA-TØSERNE
   BREEZY
   CHAYA
   ETZI
   RINA
 PENSIONISTER:
   RONJA
   REA
 AFDØDE:
   TOSCA
   TILDA
   LUNA
OM SHETLA
ARTIKLER
IN ENGLISH
Webmaster@shetla
Medlem af Dansk Shetland Sheepdog Klub
Medlem af Dansk Kennel Klub
Medlem af FCI gennem DKK

Start med fart

Brug stress til at få en flyvende start

 
Tekst af Nanna Holt Kjær (juli 2001)

I al venskablighed har jeg ellers altid grinet af folk, der havde problemer med en hund, der ikke blev siddende ved starten. Men nu har jeg lært, at dette kan man faktisk bruge positivt for at opildne hunden.
 

Har man en hund, der er træg i starten, kan det for nogle virke at gøre sådan her:

Lad som om du ikke stoler på din hund ved start. Gå baglæns/sidelæns fra den med hele kroppen anspændt, gentag "bliv - bliv" flere gange. Min hund bliver så vild af dette. Starten bliver i turbofart.

Nu har jeg jo så til gengæld fået et problem med at hun gerne tyvstarter, men det er prisen værd, synes jeg.

Prøv det. Jeg troede ikke mine egne øjne. Prøv også når du vil træne øget hastighed på slalom alene. Eller en anden forhindring.

Fidusen er at man selv er anspændt i hele kroppen, hvilket fortæller hunden: Vær parat - om lidt så går det derudaf. Det er faktisk ret skægt at træne på denne måde. Man bliver også selv påvirket.

Dette er selvfølgelig kun for hunde, der har behov for at blive lidt mere stressede. Det er nok ikke så klogt at gøre det med en hund, der i forvejen er en stressbombe !!

Stress kan bruges konstruktivt, men lær at aflæse din hund. Overdreven og forkert brug af stress er både usundt for hunden og ødelæggende for dens præstation. En for stresset hund kan have svært ved at koncentrere sig.